Milli Birlik

Gönderen Konu: İç Savaş Sırasında Hayatı Idame  (Okunma sayısı 160 defa)

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
  • Unutulanlar, unutanları asla unutmaz.
İç Savaş Sırasında Hayatı Idame
« : Ocak 04, 2012, 10:19:14 ÖS »
İç savaş sırasında olası saldırılara karşı nasıl korunabiliriz. Nasıl saklanabiliriz. Yanınızda ne tür malzemeler olması gerekir...

Çevrimdışı Borber

• Üsteğmen
  • *
Ynt: İç Savaş Sırasında Hayatı Idame
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2012, 02:42:41 ÖÖ »

İç savaş sırasında yapacağımız şeyler önceden yaptığımız hazırlıklara bağlıdır . Eğer yiyecek stoğunuz
yoksa , herhangi bir çapta silahınız yoksa yahut saklanacak yeriniz işte o zaman geleceği düşünmenize gerek kalmaz (:
Ama önceden uzun ömürlü gıda stoğu yapmışsanız , kendinizi koruyacak nitelikte silahınız varsa ve sağlam kapılı
bir eviniz yada bodrumunuz varsa hayatta kalabilirsiniz .

Şimdi bunları geçelim . Hazırlıksız yakalandık diyelim neler yapabiliriz .

- Yiyecek ve su en önemli şeylerdir . Bunları elde etmek için en yakın markete bakkala gidip çalmak gerekir .
 Çalmak gerekir çünkü o karışıklıkta oranın sahiplerinin orada bekleyip satış yapması biraz komik bir durum olur .
 Herkes can derdinde olacak . O yüzden her şey mübahtır yapmanız gerekir yoksa ölürsünüz . Ama öyle hadi deyip sokağa
 çıkmamak gerekir en sakin zamanda çıklıması daha doğru olur .
- Silah konusuda çok önemli . Eğer silahınız yoksa yine en yakın av bayiinden bir şekilde temin etmek gerekir .
- Hastalıklara karşı ilaç temin etmek gerekli . En yakın eczaneden baş ağrısı , kas ağrısı , ateş düşürücü , antibiyotik
 dezenfektan ürünleri ve gerekli olan ilaçlardan bolca  almak temin etmeniz lazım .
- Saklanmak için bodrum katlarını kullanabilirsiniz . Evde durmak pek mantıklı olmayabilir çünkü insanlar yağma
 için ve canınızı almak için uğrayacaktır . Bodrum katınızı kapısı sağlam değilse ve tek saklanacağınız yer orası ise
 size tek tavsiyem evinizi yakmanızdır . Neden diyeceksiniz . Çünkü yanan bir eve kimse hiç bir amaçla yaklaşmaz .
 Yukarıda eviniz yanarken siz bir nebze güvende olabilirsiniz . Tabi bunları yaparken yaşadığınız yerdeki insanlarla
 birlikte hareket etmeniz lazım . Yanınıza mutlaka paranızı varsa altınlarınızı alın yeri gelir onları vererek ölmekten
 kurtulabilirsiniz .
- Saklanmak için diğer yerler ise asker ve polis merkezleridir .

Çevrimdışı Fighting Falcon

• Teğmen
  • *
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2012, 02:24:01 ÖS »
İç savaş gibi vs.. olağanüstü durumlarda kimyasal,nükleer silahlara karşı korunmayı öğrenmek gerekir.Malum nükleer silahların bulunduğu bir coğrafyadayız. En önemlisi de zaten ilk yardım kurallarını tam olarak bilmekten geçer. Bu sayede yaralanmış bir yakınımızı hayatta tutabiliriz..İkaz ve alarm işaretleri ve sirenleri hakkkında da bilgi sahibi olunulmalı ki hangi korunma tedbirini alacağımıza düzgün şekilde karar vermeliyiz..

Çevrimdışı syslog

• Asteğmen
  • *
  • Onlar Geri Dönmeyi Asla Düşünmediler.
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2012, 04:36:06 ÖS »
Ben bu ülkede herhangi bir iç savaş çıkacağına inananlardan değilim.
Ancak olaki çıktı diyelim soğuk kanlı bir şekilde düzenli birliklere yardım etmemiz gerekir. Ordu savaş durumuna geçeceğinden dolayı seferberlik ve savaşta görev yapar emri olanlar en yakın birliğe teslim olarak orduya fiilen katılmalıdır.Herhangi bir kaos ortamından uzak durmak adına sivil toplum kuruluşları hat safhada etkin olarak insanları bilinçlendirmeli Aleyhte propagandanın derhal önüne geçilmelidir.Fiilen orduya katılamayanlar çeşitli şekillerde lehte çalışan Sivil Toplum Örgütlerine yardımcı olabilirler.
Bu gibi durumlarda en çok ihtiyac olan şey sağduyu ve soğuk kanlılıktır kanısındayım.
Teşekkür ederim.
Ormanda Birçok Patika Vardı, Ben En Az Ayak İzi Olana Girdim.

Çevrimdışı aliarslan

• Asteğmen
  • *
  • Unutulanlar, unutanları asla unutmaz.
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2012, 03:24:34 ÖS »
Sayın borber yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Iç savaşta, seferberlik uygulanamaz ve  ters tepki yapar ve olayların daha çok büyümesine sebep olur.

Çevrimdışı syslog

• Asteğmen
  • *
  • Onlar Geri Dönmeyi Asla Düşünmediler.
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2012, 05:51:32 ÖS »
Sayın Aliarslan bey tabii ki yazdığımız şeylerin geneli varyasyonlar üzerine olmakta.Ayrıca iç savaş gibi bir durumda zaten olaylar çığırından çıkacağı için zaten doğal olarak kendiliğinden büyümekte. Kendi evimizi yakmak, bakkaldan makarna çalmak gibi durumların yanında açıkça söylemeliyim ki , rezerve edilmiş yedek kuvvetlerin en azından yarısı düzenli birliklere katılması oldukça iyimser bir bakış açısıydı şahsım adına.
Teşekkür ederim.Saygılarımla...
Ormanda Birçok Patika Vardı, Ben En Az Ayak İzi Olana Girdim.