İleride ALTAY ve ATAK sorun çıkartır hepsini ıskartaya çıkarırsın
Atak daha kullanıma girmeden testlerinde sorun çıkartıyor. Şimdiden ıskartaya çıkaralım.
Diyelimki çıkarttık ıskartaya . Yeni bir helikopter yaptık ondada sorun çıktı onuda mı ıskartaya çıkartalım

Sorunlar her zaman olur . Hiç bir ülke sorunsuz bir üretim yapamaz zaten . Sorunlar çözülmek için vardır .
Bir işi öğrenmenin en iyi yolu ortaya çıkan sorunları çözmektir . Çıksın sorun işi öğrensinler . Yoksa kağıda bak yap
tarzıya Ekvador'da helikopter tank üretir .
Doğru diyorsunuz K2 çakması ama dediğiniz gibi biryerden başlamak önemli . Hangi ürünün çakmasını yaparsak yapalım biz yapıyorsak yerlidir bana göre . Yani ALTAY'ın zırhı , elektronik sistemi , mühimmatı , mekanik sistemi ( motor hariç ) bize ait e doğal olarak yerli üretim .
K2 çakması yada ATAK'ın a-129 çakması olmasına takılmayalım . Bu alandaki sanayi geliştikten sonra ve alt yapıya sahip olduktan sonra çeşit çeşit helikopter,tank vesair parçaları ve kendini üretiriz zaten . İleride ALTAY ve ATAK sorun çıkartır hepsini ıskartaya çıkarırsın , onlardan edindiğin deneyim , bilgi ve alt yapıya dayanarak tamamen sana ait bir araç geliştirirsin .
Bence Tanıtımını yaparken ve Toplumumuza sunum yaparken ''Yerli Malı'' veyahut ''Milli'' olarak değil de açık açık söylesinler ''Falanca ülkeyle yapılan anlaşma gereği ve ortak üretim...'' Böyle yapsalar eminim daha çok taktir toplarlar.Bu yanlış hem gerçek Yerli üretim mallarımızın önünü kesiyorlar hemde milleti kandırmaya çalışıyorlar.
Bence üretimleri Savunma Sanayi Müsteşarlığı yada Diğer Sözde Firmalara vermesinler.Tek bir Kurum yeterli destek verildiği sürece bu işlerin hepsini kısa sürede yapabilir.
Umarım gelecekte tamamen yerli üretim bir Gemimiz Bir uçağımız olur ve Ay'a falan Astronot gönderme de Araç gönderebiliriz en azında gerçek bir büyük Devlet olduğumuzu gösteririz.
Öyle sunmaları halkı kandırmak değil bence . Zaten halk illaki bir yerden duyar şunun çakması bunun çakması diye .
Ülkenin milli ürünler üretmeye ve duymaya ihtiyacı var fazlasıyla . Büyük bir moral kaynağı bu konular .
Mühendisi içinde öyle sade vatandaşı içinde askeri polisi içinde büyük moral kaynağı .
Tek bir kurum hem elektronik sistemi hem mekanik sistemi hem zırhı hemde mühimmatı yapamaz ki . Destek verip tek kuruma yaptırmakla bütün kurumların katkısı olması aynı şey .
Zaten belli başı kurmlar işin içinde . Aselsan , roketsan , otokar vs ...